AKTUELLT     Har sökt och fått bidrag från Längmanska kulturfonden för att trycka en konstbok. Den blir klar under 2017.

Tryckt folder för utställningen ”Handlöst tecknande i vacuum” på Vandalorum 14-12-2019-1-3-2020 Med bidrag från längmanskakulturfonden.  Utställningar framåt med kontrakt Ekebyhovslott hösten 2021  Enköpingskonsthall   januari 2022    Bergdalakonst galleri hösten  2023.

Mitt intresse för astrofysik har funnits under lång tid . Jag fascineras av ett universum där mycket är en variation i upprepningar men aldrig en exakt kopia . Nya universum knoppas av i all oändlighet, ”multiuniversum”. Också i det vardagliga, här och nu , är dessa egenskaper detsamma. En kaffekopp ställd på samma bord 10.000 ggr men aldrig exakt på samma plats. var kommer detta in i måleriet. Genom ett system av rutor och streck som upprepas, men med en liten variation, så byggs bilden upp.Jag målar vått i vått med akrylfärg.  Jag använder palettkniv för påläggning av färg, och för att frilägga underliggande lager. Den deterministiska slumpen är en faktor inbyggd i naturlagarna som jag låter mej styras av. Jag känner att bilden är klar när man uppfattar målningen på ett ögonblicks sekund  som ett tecken. när rytmen och energin i gesten ger det uttryck jag strävar efter. Är ute efter att kunna visualisera en abstrakt tanke om tillvaron.

 

Jakobsbergs Konsthall utställning 28 nov. 2015                 Tomarpskungsgård2018